Tillbaka till startsida

2017-07-25

08:39

Vi får två nya överveterinärer som brinner för vårdhygien och antibiotika

Vårdhygien och ansvarsfull användning av antibiotika är högt prioriterade ämnesområden för Distriktsveterinärerna och nu har vi glädjen att berätta att det är just det som kommer att vara huvudfokus för två nyanställda Överveterinärer.

Maria Karlsson är en veterinär med specialistutbildning i hundens och kattens sjukdomar. Hon har bland annat arbetat som Chefsveterinär på Djursjukhuset i Sundsvall och Djursjukhuset i Gammelstad.

2013 mottog Maria Vårdhygienpriset för att hon ”med sitt brinnande engagemang och sin kunskap lyft antibiotika- och vårdhygienfrågorna till en självklar patientsäkerhetsfråga inom veterinärmedicinen”.

Maria Tholander Hasselrot är en veterinär med gedigna specialkunskaper i smittskydd och vårdhygien. Maria har tidigare arbetat hos oss både som distriktsveterinär, som klinikchef och som ansvarig för Distriktsveterinärernas Hygienprojekt som 2014 mottog Vårdhygienpriset. Hon kommer tillbaka till oss efter en tid som Hygiene Director inom Evidensia.

- Ökningen av antibiotikaresistens är ett stort framtida hot, både för oss själva och för våra djur där vi ständigt måste arbeta för att bekämpa resistensutvecklingen.

Med två så kompetenta Överveterinärer inom vårdhygien och antibiotika, så vet vi att det fortsatta arbetet kommer att göras med äkta engagemang och optimal kompetens, säger Kerstin Vikman

Maria Tholander

Maria Tholander

Maria Karlsson

Maria Karlsson

Bild

temabild